Skrevet av: | Postet den: | Kategori:

1) Oppbevares mørkt og svalt Kaffebønnene dine er plukket for hånd, i høytliggende områder i et av landene rundt ekvator. Deretter har de reist langt og lenge. Så behandle kaffen din med kjærlighet og respekt. Det fortjener den. Og tenk på at malte kaffebønner er sensitive. Hvis posen står åpen, ødelegges de fine aromaene raskt. Oppbevar derfor kaffen i originalforpakningen, gjerne i en tett boks som du setter i kjøleskapet.

2) Stell kaffetrakteren din For at kaffen skal smake riktig godt er det viktig at kaffetrakteren eller kaffemaskinen din er i god stand. Hold den ren og utfør en avkalkning med jevne mellomrom. Hvis du mulighet, bør du kontrollere temperaturen. Kaffe skal brygges ved høy temperatur for at alle smaksstoffene skal frigjøres. Helst skal vannet være mellom 92 og 96 grader. Hvis du har en kaffetrakter med for lav temperatur, er det bedre å koke opp vann og helle det over kaffen gjennom en filtertrakt.

3) Doser rett Kaffen din består vanligvis av en blanding av mange ulike slags gode bønner. For at den skal smake så godt som mulig er det viktig at du doserer rett. Bruk et kaffemål eller en toppet spiseskje per kopp. Vil du ha en sterkere kaffe, skal du heller velge en mørkere brenningsgrad i stedet for å ta et ekstra kaffemål eller to.

4) Prøv noe nytt Mange av oss er vanemennesker og drikker som oftest samme gode kaffe. Men jeg synes at du skal våge å prøve noe nytt iblant. Hvis du pleier å trakte kaffen din, så prøv å koke den eller bruke en presskanne. Prøv å male bønner selv (eller kom inn på brenneriet vårt, så hjelper vi deg). Drikker du vanligvis mellombrent, så prøv en mørkbrent kaffe. Ved å prøve ulike tilberedningsmetoder og brenningsgrader, kommer du garantert til å oppdage nye, herlige smaker!

5) Lukk øynene og nyt Kaffe er som sagt et ordentlig håndverk og fungerer riktig bra som nytelsesmiddel (selv om en del bruker den som et oppkvikkende middel). Så bruk alle sansene. Lukt og smak. Eller lukk øynene neste gang du har en varm, velduftende kopp foran deg. Drøm deg bort til de fargerike brasilianske kaffeplantasjene, Andesfjellenes grønne skråninger eller Mount Kenyas skrenter. Og nyt!

Kilde:Løfbergs


Besøk oss på:

Copyright (c) Stigma Salg og Tjenester AS

Besøksadresse: Stalheimveien 12, 9403 Harstad
Telefon: ​+47 99 25 25 11
Epost: post@stigmakaffe.no